KOOL WTF HIP

"Girls, Girls, Girls" Mötley Crüe - povestea "dementă" a unui album care era să îngroape trupa sub un maldăr de stupediante

Se împlinesc 30 ani de la lansarea acestuia

Pe 15 mai 1987, Mötley Crüe lansa cel de-al patrulea album, Girls, Girls, Girls. În timp ce discul avea să fie câştige multi-platina, membri trupei erau fără excepţie pe complicate drumuri ale pierzaniei.

Conform carţii de memorii a basistului Nikki Sixx, The Dirt, vocalistul Vince Neil încerca să stea departe de droguri, dar a eşuat lamentabil. Sixx era dependent de heroină, iar toboşarul Tommy Lee, proaspăt căsătorit cu Heather Locklear, îşi consuma drogurile departe de ochii lumii, în locuinţa soţiei lui. Şi mai complicat stăteau lucrurile cu chitaristul Mick Mars, care suferea de spondiloză anchilozantă, un tip de artrită care îi dadea foarte mari dureri. Acest fapt avea să-l deprime cumplit pe Mars, găsindu-şi refugiul în consumul unor cantităţi industriale de alcool.

Spre diferenţă de vremurile de început ale trupei, când la toate petrecerile erau împreună, când îşi scriau piesele tot împreună, momentul înregistrării albumului Girls, Girls, Girls, avea să-i găsească pe toţi de parcă erau pe pilot automat. Nu numai că încercau să-ţi ascundă problemele personale unii faţă de ceilalţă, dar încercau să-şi tină şi demonii din jugulară fiecare pentru el.

"Când mixam piesele în studio, nu consumam deloc droguri. Le înlocuisem cu ceva ce nu mai nu mai <consumasem> până atunci: cu vină, cu negare, cu secrete. Aceste trei cuvinte fac diferenţa între un dependent de droguri şi un hedonist", scria Sixx în cartea sa.

Lumea însă îî asocia cu hedonismul. Publicul voia să ştie cum funcţionează povestea de amor dintre Lee şi Locklear, cum e viaţa de artist cu groupie girls, dacă a mai făcut Neil vreo criză de nervi în public, cât de împuşcat în cap de la droguri era Sixx. Tot ce avea de făcut Mötley Crüe, era să se adune şi să scoată un album înghegat. În noiembrie 1986, trupa începuse să frecventeze nu mai puţin de trei studiouri, One on One Recording şi Conway Recording din Hollywood şi Rumbo Recorders din Canoga Park. Începuturile înregistrărilor au fost însă un dezastru. Concret, nu prea reuşeau să ajungă la studio, iar dacă ajungeau, întârziau. Nu puţine au fost dăţile când erau atat de praf, căci abia reuşeau să îşi ia instrumentele în mână.

Ca principal compozitor al pieselor, starea în care se afla Nikki Sixx avea să fie foarte nefavorabilă pentru trupă. A fost momentul în care managementul trupei a solicitat intervenţia unui celebru consilier pshihologic specializat pe consumatorii de droguri, Bob Timmins. Sixx a acceptat ajutorul acestuia. Am întrat în casă şi am aruncat toate drogurile, acele şi lingurile pe care le foloseam. În noaptea aceea am scris Dancing on Glass, scria Sixx în The Dirt.

Versurile piesei “Valentine’s in London/ Found me in the trash”, au fost scrise despre o supradoză pe care avea s-o consume în Europa. Practic, Sixx a reuşit să scrie toate cele nouă piese de pe disc, reducând substanţial consumul de droguri. La trei dintre ele a fost ajutat şi de Mick Mars, iar la alte patru de Tommy Lee. Printre aceastea se află şi Wild Side şi Girls, Girls, Girls.

"Întocmai ca şi precendentul nostru album, Theatre of Pain, şi Girls, Girls, Girls ar fi putut fi un disc fenomenal, însă eram toţi mult prea prinşi în propriul abis. Dacă asculţi albumul cu atenţie, aproape că poţi să auzi prăpastia care se căscase între noi. Dacă nu ne regrupam cumva pe piesele Wild Side şi Girls, Girls, Girls, acest album ar fi însemnat sfârşitul carierei noastre."

Girls, Girls, Girls este un album mai mult bluesy, decât glam dezvăluind influenţele Aerosmith şi The Sweet asupra trupei. Mai mult, discul a avut şi foarte multe piese de umplutură, precum piesă scurtă şi acustică, Nona, balada You’re All I Need sau coverul live după Elvis Presley, Jailhouse Rock. Fanii trupei erau însă mult prea pasionaţi de personalităţile care formau Mötley Crüe, aşa că au trecut uşor peste povestea cu accidentele de pe acest album.

Dar în ciuda poveştilor de la sus, discul a acupat locul 2 în Billboard imediat după lansare, pentru ca apoi să câştige platina de patru ori. Iar cele două hituri, Girls, Girls, Girls şi Wild Side au făcut mereu cântate în concertele lor.

Sursă: Loudwire

Share pe Facebook