KOOL WTF HIP

VIDEO: De ce Rolling Stones este totuşi una din cele mai mari trupe din lume

Vezi un scurt film "musicless" din 1964

Văzând videoclipul de mai jos cei mai mulţi o să spuneţi probabil că este o extravaganţă pe care Rolling Stones şi-a permis-o pentru ca au fost mereu celebrii.

Lucrurile nu stau întocmai. Doar că ei se pare c-au înţeles de atunci că în rock'n'roll cam totul e permis, iar glumiţa musicless de mai jos este un exemplu în acest sens.

Filmuleţul este totuşi realizat în 1964 pentru T.A.M.I. [Teen Age Music International], un show lansat de American International Pictures care filma concerte rock'n'roll şi R&B din Statele Unite şi Anglia, iar publicul era format din liceeni care primeau bilete gratuite.

Una peste alta, deşi Mick Jagger, pardon, Sir Mick Jagger, poate fi catalogat drept definiţia imposturii absolute, deşi, pe mai toate albumele Rolling Stones găsim foarte multe piese de umplutura şi foarte puţine extraordinare, dar aici vreau să subliniez....geniale, trupa rămâne una din cele mai importante din istoria muzicii.

De ce? Pentru ca mereu au respectat rădăcinile reale ale blues-ului, din care se trage rock'n'roll-ul, iar din acest motiv, mereu a fost ceva filthy în sound-ul lor, pentru că numai ei puteau veni cu piese precum Sympathy for the Devil sau Paint It Black şi lista continuă, pentru că au ridicat golăneala la rang de artă şi pentru că acolo a fost mereu bătrânul Keith Richard.

Este de notorietate declaraţia lui Keith, când a râs public de Sir Jagger, că are cel mai mic organ sexual din cate a văzut vreodată. Fapt care a făcut ca cei doi să nu-şi vorbească ani de zile, dar să cânte totuşi împreună, pentru că business-ul era...business.

Silviu Munteanu

Share pe Facebook