KOOL WTF HIP

Cine este noul chitarist Judas Priest, Andy Sneap

Trupa va concerta la Bucureşti în vara acestui an

Ieri, Judas Priest anunţa că Glenn Tipton, chitaristul trupei, nu va însoţi trupa în noul turneu pentru că acesta suferă de Parkinson, boală din cauza căreia îi este greu să cânte. Acesta a fost înlocuit de Andy Sneap, care este co-producător al viitorului album al trupei, Firepower, şi care are o istorie bogată în calitate de producător şi muzician.

Sneap, în vârstă de 48 ani, şi-a început cariera cu Sabbat, trupă alături de care a scos trei albume între 1988-1991. După ce aceasta s-a destrămat, chitaristul şi-a infiinţat studioul Backstage Recording în oraşul său de baştină, Derbyshire, pentru a înregistra cu trupele locale. Priceperea sa într-ale muzicii, în calitate de inginer de sunet şi producător, i-a adus de-a lungul timpului în studio nume precum Exodus, Napalm Death sau Machine Head.

Lucrurile au mers până într-acolo încât Sneap a produs câteva discuri ale unor trupe celebre, cum ar fi Megadeth - United Abominations, Accept - Blood of the Nations, Stalingrad, Blind Rage sau Testament - Dark Roots of Earth.

În 2008, Sneap s-a alăturat trupei Hell.

Conform comunicatului oficial al Judas Priest, Sneap a fost chiar alegerea lui Tipton să fie înlocuit.

Glenn Tipton a venit în Judas Priest la scurt timp după ce trupa a lansat în 1974 albumul Rocka Rolla. Acesta a mai adăugat că, atunci când starea de sănătate i-o va permite, se va mai urca ocazional pe scenă alături de trupă.

Este a doua schimbare în Judas Priest, după ce membrul fondator, chitaristul K.K. Downing a părăsit trupa în 2011, fiind înlocuit de Richie Faulkner, alături de care au fost înregistrate albumele Redeemer of Souls din 2014 şi Firepower care va apărea pe 9 martie.

În cadrul noului turneu de promovare al viitorului album, Judas Priest va concerta la Bucureşti pe 22 iulie.

Share pe Facebook