KOOL WTF HIP

Primele nume confirmate pentru Electric Castle 2018. Damian "Jr. Gong" Marley este pe listă

Festivalul are loc între 18-22 iulie

Tatăl: Bob Marley. Mama: Miss World 1976. Parteneri în proiecte muzicale: Mick Jagger şi Dave Steward. Colaborări cu Bruno Mars, Gwen Stefani, Jay-Z, Skrillex, Rusko, Sean Paul şi încă zeci de nume celebre. Premii: foarte multe, dar merită să menţionăm măcar cele două Grammy. Şi ca toate astea să poarte un nume, îndrăznim să spunem Damian Marley, primul headliner oficial al Electric Castle 2018.

Mai precis, Damian Robert Nesta "Jr. Gong" Marley, care este cel mai tânăr fiu al legendei muzicii reggae Bob Marley şi cel mai de succes urmaş al lui pe linie muzicală. Dar să vorbeşti despre Damian Marley doar în termeni legaţi de impactul pe care numele său îl are este total nedrept. Muzicianul are deja o carieră de peste 20 de ani în care a lansat albume, foarte multe proiecte muzicale complexe şi o nouă abordare în stilul reggae, mai aproape de dance, dar păstrând mesajele sociale puternice care i-au influenţat copilăria. Cel mai recent album al său, din 2017, „Stony Hill”, sună foarte bine şi o spun asta nu doar milioanele de fani pe care îi are în lumea întreagă, ci şi criticii de specialitate.  

Venirea lui la Electric Castle este o premieră pentru piaţa muzicală din România.

E deja o tradiţie ca EC să aibă cel puţin o prezenta indie puternică la fiecare ediţie, iar în 2018 este rândul celor de la London Grammar. Deşi au avut nevoie de un singur album pentru a ajunge pe locul 2 în clasamentele britanice, London Grammar (Hannah Reid, Dan Rothman, Dominic Dot Major) resping total idea succesului „peste noapte”. Muzica lor este rezultatul multor experimente muzicale şi ore de înregistrări, iar faptul că piesele lor au fost folosite în reclame celebre, precum ale casei Dior, sau pe coloana sonoră a unor seriale la modă a ajutat, dar nu a definit parcursul trupei. De altfel, de la succesul primului album, trupa a aşteptat 4 ani pentru a lansa, chiar anul acesta, cel de-al doilea album, ajuns „No 1” în topurile britanice.

Aproape nimic nu te mai poate lua prin surprindere la Electric Castle şi, totuşi, îndrăznim să credem că un show cu acrobaţi la trapez, plutind în aer printr-o ploaie de confeti, într-un spaţiu umplut de instalaţii bizare, s-ar putea să fie o experienţă unică pentru toţi participanţii la festival. „Elrow” este, în acest moment, cel mai revoluţionar concept de party dezvoltat în festivalurile din Europa, cu un lung şir de premii primite în ultimii ani. Vă mai spunem doar că britanicii care implementează show-urile Elrow nu fac economie la nimic: artişti, DJ, efecte speciale – toate sunt fără limită timp de 5 ore, cât durează petrecerea.

Discul de Aur, Discul de Platină si Dublu Disc de Platină, primele locuri in cele mai cunoscute topuri din lume, Netsky este superstarul drum and bass ce revine la Bonţida în 2018. După show-ul de acum 3 ani, DJ-ul şi producătorul belgian a continuat să-şi crească notorietatea cu fiecare nouă piesă pe care a lansat-o, precum şi prin colaborările cu nume ca Lost Frequencies sau Digital Farm Animal.

Foarte cunoscut în lumea muzicală ca producător pentru staruri hip hop, dance sau pop, Valentino Khan a devenit cu adevărat notoriu în rândul publicului în 2015, când  „Deep Down Low” a fost votată cea mai ascultată piesă în rândul DJ-ilor. Este versatil şi reuşeşte să intre în zone muzicale foarte diferite, de aceea are în portofoliu piese înregistrate cu Diplo, Skrillex sau Sean Paul, pe care le va prezenta şi în primul său show din România, vara viitoare, la Bonţida.

Pentru San Holo, DJ-ul olandez cu studii de chitară clasică la conservatorul din Rotterdam, anul 2018 este momentul în care va începe să folosească mai mult acest instrument în show-urile sale live, aşa că va fi foarte interesant să-i descoperim noile direcţii muzicale tocmai la prima sa prezenţă în România.

JP Cooper este cu totul altceva decât v-aţi aştepta dacă îl cunoaşteţi doar din „Perfect Strangers”, hit ul pe care l-a compus, acum doi ani, pentru Jonas Blue. JP Cooper a reuşit să strângă peste un miliard de streams încă înainte de a-şi lansa primul album, iar acum că acesta este pe piaţă după o muncă de 3 ani în studio, îl veţi putea asculta, în premieră, la Electric Castle 2017.

Wolf Alice merită căutaţi în programul festivalului măcar pentru a vă convinge că hit-ul lor „Moaning Lisa Smile” sună excelent în varianta live. Mult mai punk şi mult mai maturi, The Horrors ajung la EC 2018 în anul în care îşi serbează 10 ani de carieră. The Horrors sunt mai decişi ca niciodată să revină la zona dark a muzicii lor, perfectă pentru atmosfera unui castel de secol XIV. Quantic Live Band, respectiv DJ Quantic şi o trupă live de instrumentişti de carieră, aduc la Bonţida atmosfera sud- americană în ritmuri de jazz, funk şi nu-soul.

Metalcore e un stil care se va regăsi şi în viitoarea ediţie de festival, iar lista trupelor din această zonă muzicală este deschisă de către Northlane. Australienii sunt de aproape un an într-un turneu continuu prin lume pentru a-şi promova cel de-al patrulea album, turneu ce va include şi o oprire între 18 şi 22 iulie în România.

EC 2018 rezervă o seară specială pentru Hospitality Records, una dintre cele mai importante companii de înregistrări din zona de drum and bass. Label-ul strânge anul colecţii impresionante de premii pentru artiştii săi, dintre care High Contrast, London Electricity, Krakota, Makoto sunt printre cei care vor fi prezenţi în programul special pregătit pentru Bonţida.

Fiţi siguri că nu rataţi Dubioza Kolektiv, cei mai efervescenţi cetăţeni ai Bosniei, Cancer Bats, un hardcore punk venit tocmai din Canada, sau carismaticii olandezi de la Kriss Kross Amsterdam. Nastia, DJ-ul ucrainean îndrăgostit de jazz şi Fakear, artist foarte popular în Franţa, apar şi ei pe lista artiştilor confirmaţi.

Toate detaliile despre ediţia a 6-a a Electric Castle, bilete, campanii speciale şi alte informaţii le puteţi regăsi pe www.electriccastle.ro
 

Share pe Facebook