KOOL WTF HIP

Radiohead ne spune de unde vine titlul celebrului album nouăzecist "OK Computer"

Trupa britanică a anunţat recent aniversarea a 20 ani de la lansarea albumului OK Computer, prin reeditarea acestuia într-o ediţie specială

OK Computer este considerat ca fiind unul din cele mai revelatoare discuri din muzica rock în general şi din anii 90 în particular.

De curând însă, Radiohead ne-a dezvăluit de unde a venit numele acestui album. În anul de graţie, 1996, trupa se afla în autocarul turneului de promovare al albumului The Bends şi ascultau varianta audio a romanului sci-fi-comedy, A Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Undeva pe la mijlocul cărţii, computerul de bord al navel spaţiale anunţă că se află în incapabilitatea de apărare în faţa unui atac cu rachete. "OK, Computer", a răspuns preşedintele galaxiei Zaphod Beeblebrox, "arată-mi cum să controlez manual acum."

Liderul trupei, Thom Yorke a reţinut această frază, ca un moment în care omul renunţă la a mai folosi maşinile de calcul pentru a supravieţui.

"Paranoia pe care am simţit-o la acel moment a fost legată de cum relaţionează oamenii între ei. Dar am folosit terminologia tehnologică pentru a o exprima. Tot ce am compus a fot de fapt despre felul în care oamenii încearcă să relaţioneze între ei, când sunt mereu în tranzit. Ceea ce se întămplă de fapt este despre sinele nostru într-o mare de singurătate", a declarat Yorke pentru Rolling Stone.

"Întregul album e făcut de un tocilar, ceea ce am fost toată copilăria mea, fără să-mi fie ruşine. Acum sunt într-o trupă rock faimoasă pentru că bea ceai şi nu socializează mai niciodată, în care ideea de adevăr e cumva diferită", a continuat liderul Radiohead.

Trupa britanică a anunţat recent aniversarea a 20 ani de la lansarea albumului prin reeditarea acestuia într-o ediţie specială.

Sursă: NME

Share pe Facebook