KOOL WTF HIP

Războiul declaraţiilor dintre toboşarul Black Sabbath, Bill Ward, şi restul membrilor trupei

Acesta a refuzat să mai cânte cu trupa după înregistrarea albumului "13"

Într-un recent interviu, Tony Iommi, chitaristul Black Sabbath, întrebat fiind despre relaţia sa cu bateristul original al trupei Bill Ward şi absenţa sa din turneul final, acesta a declarat:

"Ar fi fost frumos să cântâm ultimele show-uri cu Bill, doar că nu a fost să fie. E copilăresc, pentru că ne-am certat de la nimicuri. Chiar dacă ar fi cântat cu noi doar şi câteva concerte ar fi fost minunat."

Marele absent al ultimului turneu, Bill Ward, a fost înlocuit de Tommy Clufetos.

Iommi a continuat:"Ne-a zis că nu poate să mai cânte cu noi. Nu puteam risca să rămânem fără un toboşar. Ar fi fost nedrept faţă de publicul nostru să anulăm concerte din această cauză."

De asemenea, într-un interviu pentru The Pulse of Radio, pe care Ozzy l-a acordat în timpul turneului cu Black Sabbath, declara că "Bill Ward are cea mai solicitantă misiune din punct de vedere fizic pe scenă, pentru că el este cronomentrul nostru. Nu cred c-a agăţat mânuşile în cui. Este totuşi trist că a refuzat totuşi, pentru că am fi putut avea un toboşar de rezervă".

Bill Ward a suferit două infracturi în ultimii 20 ani. Acesta însă nu a fost deloc de acord cu cele declarate de foştii săi colegi de trupă:

"Unele declaraţii ale lui Tony Iommi şi chiar şi unele ale lui Ozzy mă jignesc, atât ca persoană, cât şi ca muzician" a scris Ward pe contul său de Facebook. "Sunt în complet dezacord cu ce au spus. Ce cred eu contra-zice ceea ce consider eu că s-a întâmplat, mai ales în 2011 când nimeni din trupă nu a vorbit cu mine şi nu le-a păsat nici de cântatul meu, nici de starea mea de sănătate."

În noiembrie 2011 cei patru membrii, respectiv Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler şi Bill Ward, anunţau că se reunesc pentru un nou album şi turneu, după ce iniţial lucraseră toţi la albumul 13. Ward însă a declinat până la urmă oferta, pentru că n-a fost mulţumit cu oferta din financiară din contract:

"Cum au putut să mă judece şi să spună că nu vreau să merg în turneu, când lucrasem împreună la album. Cum au putut să susţină în 2011 că am probleme de sănătate, când acestea nu existau şi n-ar fi fost o problemă pentru un turneu pe termen lung. Consider că e foarte limpede acum că eram foarte pregătit pentru turneu. N-am ştiut în 2011 c-or să susţină toate acestea despre mine."

În concluzie, Ward a mai adăugat: "Regret c-am pierdut prietenia cu Ozzy şi cu Tony. Sunt însă onorat c-am fost parte din Black Sabbath"

Sursă: Blabbermouth

 

Share pe Facebook