KOOL WTF HIP

Tony Iommi, chitaristul Black Sabbath, a declarat că "cel mai probabil cancerul va recidiva"

"Jur pe Dumnezeu, chiar este eroul meu!", Ozzy Osbourne

La începutul anului 2012, legendarul chitarist Black Sabbath, Tony Iommi a fost diagnosticat cu cancer limfatic, la puţin timp după ce trupa s-a reunit în formula iniţială, cu Ozzy Osbourne la voce. Pe tot parcursul înregistrării albumului 13, Iommi a urmat un tratament în urma căruia celulele canceroase au fost în remisie.

La opt luni după ce ultimul turneu Black Sabbath s-a finalizat în oraşul natal al membrilor trupei, Birmingham, Anglia, Iommi a declarat pentru Loudwire că nu mai poate duce turnee lungi pentru că organismul său are nevoie de odihnă

"Pentru mine orice călătorie este foarte grea. De când am fost diagnosticat, a trebuit să am grijă să ador devreme, să mă odihnesc, ceea ce nu am prea făcut pentru c-am fost în turneu. Acest lucru a presupus că după fiecare concert să ajung la hotel pe la 3 sau 4 târziu în noapte, iar apoi să mă trezesc dimineaţă pentru că trebuia să plecăm în alt oraş. N-am avut parte de prea multe ore de somn. Îmi place foarte mult să cânt, să fiu în turneu cu trupa, să fac live-uri, dar există şi un preţ pentru asta. După ce am cântat în atât de multe concerte, se pare că am obosit foarte tare."

De asemenea, Iommi a vorbit şi despre cum i-a schimbat cancerul perspectiva sa asupra vieţii:"Conform medicului oncologist, cel mai probabil cancerul va recidiva. Sincer, fiecare zi pe care o trăiesc mă face să mă simt un învingător. Vom vedea ce urmează să fie. Sper să nu recidiveze, dar nu ştii niciodată."

Într-un interviu din 2016, Iommi a povestit care că ce mai greu moment pentru el a fost când a primit diagnosticul: "Ca orice om, am mai avut momente grele în viaţă, dar acesta mi-a rămas fixat în cap."

În ceea ce priveşte problema de sănătate a lui Iommi, vocalistul Ozzy Osbourne a declarat pentru The Pulse Of Radio în 2014 că acesta n-a lăsat cancerul să-l încetinească: "Jos pălăria pentru el. Este cu adevărat Iron Man. Chimioterapia loveşte din plin. Când soţia mea a avut cancer cu câţiva ani în urmă, a urmat trei tratamente diferite pe lună. Literalmente, fiecare tratament venea cu o criză. Este înspăimântător. El însă a fost foarte liniştit şi a mers mai departe. Jur pe Dumnezeu, chiar este eroul meu!"

Problemele lui Iommi nu s-au oprit aici. În ianuarie s-a operat la gât pentru a elimina nişte noduli necanceroşi.

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook