KOOL WTF HIP

5 celebrităţi rock care îi fac concurenţă lui Ion Iliescu

Politicianul are 88 ani

Starea de sănătate a preşedintelui Ion Iliescu pare a fi mereu un subiect de interes naţional care revine cu regularitate în preocupările românilor. Nici n-ar trebui să ne mire foarte mult faptul că are 88 ani.

Conform propriilor declaraţii, nu a fumat niciodată, nu a dus o viaţă dezordonată şi nu s-a îmbătat decât o singură dată în viaţa lui, pe când era student la Moscova şi nişte colegi i-au făcut o glumă, convingându-l să bea, ce ironie, nişte lichior de trandafiri.



În celălalt taler al balanţei, avem câteva specimene care din lumea rockului, ai căror ficaţi au trebuit să proceseze tone de alcool şi al căror metabolism a fost de zeci de ori resetat din cauza consumului industrial de droguri.

KEITH RICHARDS

Primul exemplu, chitaristul The Rolling Stones, Keith Richards. Pe 18 decembrie tocmai a împlinit onorabila vârstă de 74 ani. Party animal de renume mondial, bătrânul Keith este cunoscut drept unul din cei mai mari golani din lumea muzicii, mare consumator de alcool, dependent de heroină în anii 70, la care se mai adaugă şi faptul că doar în urmă cu câţiva ani a tras pe nas cenuşa tatălui său.



OZZY OSBOURNE

La 69 de ani este cât se poate de viu, se pregăteşte de un nou turneu mondial care cică ar fi şi ultimul. În anii 80 era poreclit Medicine Man, pentru că avea mereu o valiză plină cu toate drogurile din lumea şi de-a lungul a 40 ani de carieră a trecut prin toate dependeţele cu putinţă. Vorbim de Ozzy Osbourne, omul care consuma zilnic o sticlă de cognac Hennessy în loc de o masă copioasă, iar cocaina îi răsfaţa nările încă de dimineaţa, aşa cum majoritatea dintre noi îşi răsfaţă papilele gustative cu cafea. Mai mult, în 2003 a stat 8 zile în comă în urma unui accident cu un ATV.

Secretul longevităţii lui Ozzy a fost dezvăluit în 2010 şi este pe bune. În urma unor analize, s-a dovedit că din punct de vedere genetic, The Prince of fucking Darkness este un miracol medical. Iată rezultatele: vocalistul Black Sabbath este de 6,13 ori mai rezistent decât o persoană normală la dependenţa de alcool, este de 2,6 ori mai predispus să aibă halucinaţii în urma consumului de cannabis şi de 1,31 ori mai vulnerabil în faţa dependeţei de cocaină.

Cercetătorii în genetică au venit şi cu plusul de informaţie conform căreia gena ADH4 a lui Ozzy, care este responsabilă cu descopunerea alcoolului este mult mai puternică.



STEVEN TYLER & JOE PERRY

Membrii fondatori Aerosmith erau încă din anii 70 supranumiţi The Chemichal Brothers. Într-un recent interviu Perry (67 ani) declara că era o mare minune că mai sunt încă în viaţă, pe picioare şi funcţionabili. Conştient de propriile sale abuzuri de droguri şi alcool, mirarea chitaristului a mers până într-acolo încât avea să declare că faptul că sunt încă în viaţă i se pare "nefiresc".

Cât despre vocalistul Steven Tyler (69 ani), acesta avea să şocheze pe toată lumea de răspunsul pe care l-a dat cu câţiva ani în urmă în cadrul unui interviu, privind cantitatea de substanţe ilegale îngurgitată: "aproape jumătate de Peru, mai exact droguri în valoare de 4 milioane $."



Ultimul, dar nu cel din urmă pe listă este IGGY POP

Supranumit pe bună dreptate, The Godfather of Punk, şi fiind argintul viu pe scenă chiar şi la 70 ani, Iggy este şi va rămâne mereu o mirare a naturii. Este este omul care s-a autodenumit "o maimuţă de pe stradă cu napalm în inimă", este rockstarul care a inventat săritul de pe scenă în public, el este nebunul care se tăia cu cioburile unei sticle aruncate pe scenă, el este personajul care şoca audienţa apărând la bustul gol la TV cu o nară din care curgea sânge, el este atletul care la peste 60 ani încă putea să sară întocmai ca o panteră de jos direct pe două monitoare Marshall care măsurau doi metri înălţime, el este junkie-ul care povestea că au fost momente în viaţa sa, când, rămas fără droguri, a fumat ...pânză de păianjen.

 

Prin urmare, longevitatea politicianului al cărui zâmbet era comparat cu botul Daciei 1310, n-ar trebui să ne mire atât de tare. Nu puţine sunt maşinile din acest model care încă mai funcţionează.

Share pe Facebook