KOOL WTF HIP

Alice Cooper povesteşte cum a luat cina cu David Bowie şi cu scriitorul Ray Bradbury

„A fost foarte interesant, pentru că tipii ăştia parcă tocmai veniseră de undeva din spaţiul cosmic”

O lună mai târziu după moartea lui David Bowie, Alice Cooper a vorbit despre relaţia lui cu acesta.

Amândoi am intrat în theatrical rock’n’roll cam în acelaşi timp. În unele cazuri ne-am provocat reciproc pentru a împinge lucrurile mai departe, pentru a ne dezvolta.”

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stones despre proiectul Hollywood Vampires, a aruncat o privire mai profundă asupra lui Bowie.

Îmi amintesc în vremurile noastre de demult cum a venit la unul din show-rile mele. Îşi spunea David Jones atunci şi era un mim. Eram deja celebru şi interzis în Anglia. Cred că ăla a fost momentul în care David îl avea deja în minte pe Ziggy Stardust. A fost momentul în care a vazut ce ar putea fi.”

Alice Cooper a respins de asemenea orice suspiciune cum că între el şi Bowie ar fi fost o rivalitate, în ciuda faptului că presa de la acea vreme încerca să bage astfel de fitile.

El a creat un personaj cu totul nou. Speram la acea vreme că vor apărea cât mai multe personaje theatrical rock’n’roll, deci n-a existat nici cea mai mică animozitate între mine şi Bowie. În orice caz, eu mereu am admirat ce făcea el. Şi mai cred că şi lui îi plăcea Alice.

A fost un cameleon” continuă Cooper.

A schimbat în permanenţă ceea ce Bowie avea a fie, în timp ce eu am vrut ca Alice să fie personajul rock negativ, despre care nimeni nu ştie de unde a venit. David însă a mers în absolut toate direcţiile şi asta e minunat.”

În a doua decadă a anilor 70, Bowie şi Alice Cooper deveniseră amici. S-a întâmplat ca amândoi să ia cina odată împreună cu autorul cărţii Fahrenheit 451.

A fost foarte interesant, pentru că amândoi parcă erau căzuţi de undeva din cosmos. Ei vorbeau despre mecanica cuantică şi eu eram ceva de genul <<Ce masina conduci?>>” râde Cooper.

Am fost însă mai interesantă discuţia lor despre OZN-uri. Dar am fost un bun ascultator. Şi le-am spus că sunt depaşit de subiecte şi dacă vor vorbi de horror, sunt cel mai în măsură.”

Sursa: Rolling Stones

Share pe Facebook