KOOL WTF HIP

Cum a fost cenzurat dublul album Guns N’ Roses, "Use Your Illusion"

Pe ambele discuri era un sticker pe care scria "fuck off and go buy something from the new age section"

În toamna anului 1991, Guns N’ Roses lansa dublul album Use Your Illusion, evident, pe două discuri. Pentru că două piese de pe acesta, respectiv Back Off Bitch şi Pretty Tied Up, conţineau "explicit lyrics", lanţurile de supertmarket Wal-Mart şi K-Mart au considerat că acestea pot ofensa clienţii lor şi copiii acestora, motiv pentru care au sugerat că Use Your Illusion să apară doar pe un singur disc.

În ciuda faptului că riscau pierderi masive de vânzări, trupa a refuzat să scoată pe piaţă şi varianta cenzurată a albumului. Mai mult, au adăugat pe discuri un sticker care avertiza că cei care nu le apreciază versurile pot să-şi vadă de drum şi să cumpere altceva de la rafturile new age [fuck off and go buy something from the new age section]. Cu ceva istericale la acea vreme, stickerele au dispărut de pe discuri.

Guns N’ Roses a supravieţuit cu graţie cenzurii, Use Your Illusion I & II vânzându-se în peste 7 milioane de exemplare.

Totuşi, pe 25 august 1998, cineva de la casa de discuri Geffen a dat-o la pace cu lanţurile de supermarket şi a scos pe piaţă şi varianta cenzurată a Use Your Illusion care conţinea doar 12 piese, considerate ca fiind mai populare, din cele 30. Iar coperta acestea variante de disc a fost şi ea de asemenea împărţită în două.

Track-list-ul cenzurat Guns N’ Roses - Use Your Illusion:

1. “Live and Let Die”

2. “Don’t Cry”

3. “You Ain’t the First”

4. “November Rain”

5. “The Garden”

6. “Dead Horse”

7. “Civil War”

8. “14 Years”

9. “Yesterdays”

10. “Knockin’ on Heaven’s Door”

11. “Estranged”

12. “Don’t Cry” (Alternate Lyrics)

 

Sursă: UltimateClassicRock

Share pe Facebook