KOOL WTF HIP

Turneul Guns N' Roses, "Not In This Lifetime", are cele mai mari încasări pe acest an

Află care sunt trupele din Top 50 cele mai bine vândute turnee din întreaga lume

Potrivit unui raport Pollstar, turneul Guns N' Roses, Not In This Lifetime, a avut cei mai mulţi plătitori de bilet pe acest an.

Vorbind despre cifre, Axl Rose & Co. a avut încasări de 151,5 milioane $ de la începutul anului până în prezent.

Cu un preţ mediu de 108,98 $ pe bilet, numai cele două show-uri pe care trupa le-a avut la Londra pe 16 şi respectiv 17 iunie au vândut bilete în valoare de 17,3 milioane $.

În Statele Unite, U2 a reuşit să depăşească însă Guns N' Roses în vânzări de bilete, trupa irlandeză încasând de 7,38 milioane $ în 19 show-uri, în timp ce rockerii americani au vândut doar de 5,61 milioane $ în 30 de concerte.

De asemenea, la nivel mondial, concertele Metallica au fost vâzute pe acest an de 688,909 oameni şi au încasat 88 milioane $.

Alte concerte care intră în Top 20 pe 2017 la numărul de vânzări de bilete au fost susţinute de nume precum Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Bruce Springsteen & The E Street Band şi Green Day.

Pollstar raportează că  primele cele mai bine vândute 50 turnee din întrega lume în acest an a adus încasări de 1,97 miliarde $, spre diferenţă de anul trecut care a produs 1,98 miliarde $.

Paradoxul pe cifre este următorul: deşi rockul nu a murit, trupele care se vând cel mai bine au cel puţin 20 ani.

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook