KOOL WTF HIP

Depeche Mode era o trupă care cânta minimal la sintetizator şi se numea Composition of Sound

Ascultă primele 3 piese demo ale trupei

Povestea Depeche Mode începe undeva în subsolurile întunecate ale oraşului Basildon aflat la 41 km de Londra, în partea de est a metropolei. Aceştia mai cântau în deschiderea celor de la Fat Gadget, o trupă de la Mute Records care a fost relativ repede depăşită în popularitate.

E amuzant să-ţi imaginezi o gaşcă de puştani naivi, cu desaga plină cu vise înregistrand într-un subsol diverse sunete synth pop care avea să inspire mai târziu multe trupe şi ingineri de sunet.

Trupa se numea iniţial Composition of Sound, dar şi-au schimbat repede numele în Depeche Mode, ceea ce în franceză înseamna fashion update.

La acea vreme trupa era formată din Vince Clarke la voce şi chitară, Andy Fletcher la bas, Martin Gore la sintetizatoare, iar la scurt timp după schimbarea numelui li s-a alăturat şi Dave Gahan.

Primul lor disc a apărut în 1981 şi se numeşte Speak & Spell, iar primul lor single s-a numit Photographic.

Înainte de primul lor album, Depeche Mode a înregistrat trei piese demo pe o casetă, Ice Machine, Radio News, piesă pe care n-au lansat-o niciodată oficial şi o primă versiune a single-ului de mai târziu, Photographic.

În martie, Depeche Mode lansează cel de-al 14-lea album al lor, Spirit. În mai vor porni în turneul de promovare al acestuia, The Global Spirit, iar pe 23 iulie îi vom putea vedea la Cluj.

Sursă: Post-Punk

Share pe Facebook