KOOL WTF HIP

E o minune că Dave Gahan, vocalistul Depeche Mode, este încă în viaţă

Azi împlineşte 55 ani. Paramedicii l-au numit "The Cat"

Pe 9 mai 2017, Dave Gahan, vocalistul Depeche Mode a împlinit 55 ani.

Trebuie să adăugăm din capul locului că este o minune că Gahan este încă în viaţă. Şi nu întâmplător spunem asta.

Pe lângă faptul că vorbim de un mare vocalist şi un mare show-man, vorbim şi despre un adevărat supravieţuitor.

Gahan a fost dependent de heroină şi era să moară de nu mai puţin de patru ori, motiv pentru care paramedicii i-au dat porecla de The Cat.


În octombrie 1993, Gahan a suferit un atac de cord minor din cauza consumului de droguri pe scenă în timpul unui concert în New Orleans, lăsându-şi colegii de trupă să cânte bis-ul fără el.

Doi ani mai târziu, din cauza unei depresii, Gahan a supravieţuit unei tentative de suicid, tâindu-şi venele: "A fost cu siguranţă o tentativă de sinucidere", avea să declare Gahan, "dar a fost şi un strigăt de ajutor. M-am asigurat că vor fi oameni care mă vor găsi în timp util."

Pe 28 mai 1996, pe când se afla la Sunset Marquis Hotel în Los Angeles, Gahan a luat o supradoză de speed, fapt care a făcut ca inima să i se oprească pentru două minute, până când a fost readus la viaţă de paramedici.
Despre această experienţă, Dave a spus: "Tot ce am văzut şi am simţit a fost...întuneric complet. Niciodată n-am mai fost într-un loc atât de întunecat. Îmi amintesc foarte bine c-am simţit că tot ce am făcut, a fost greşit."

Cu puţin timp înainte de a se urca pe scenă, în 12 mai 2009, în Atena, Grecia, alături de Depeche Mode, Gahan s-a simţit brusc foarte rău.

Internat de urgenţă, vocalistul Depeche Mode a fost într-o primă fază suspect de gastroenterită. În urma unor analize cu ultrasunete s-a dovedit însă că avea o tumoare malignă pe vezica biliară, care avea să fie înlăturată printr-o operaţie chirurgicală. Acest fapt a dus la amânarea mai multor concerte şi la un tratament împotriva cancerului.


Ghinionul nu l-a părăsit pe Gahan. În timpul unui concert în Bilbao, Spania, pe 9 iulie 2009, vocalistul a suferit o rupede de muşchi la picior, ceea ce, de asemenea a dus a serie de concerte anulate. Avea să revină pe scenă alături de Depeche Mode două săptămâni mai tărziu pentru a-şi continua turneul pe continentul american. Nu avea să treacă o lună de la accident, căci peste Gahan avea să vină altă problemă de sănătate, de această dată la corzile vocale. Doctorii i-au recomandat să-şi odihnească complet vocea, rezultând ale două concerte anulate.

În speranţa că problemele de sănătate ale lui Dave sunt de domeniul trecutului, îi urăm un sincer la mulţi ani şi toată sănătatea din lume.

Share pe Facebook