KOOL WTF HIP

În urmă cu 23 ani Marilyn Manson lansa albumul de debut, "Portrait of an American Family"

Discul a fost produs de liderul Nine Inch Nails, Trent Reznor

În urmă cu 23 ani, mai exact pe 19 iulie 1994, apărea primul album Marilyn Manson, Portrait of an American Family, la scurt timp după ce acesta renunţase la a mai adăuga numelui trupei şi titulatura and the Spooky Kids.

A fost un debut foarte promiţător pentru scena industrial-metal şi pentru ce avea să devină Manson mai târziu. Discul a fost produs de liderul Nine Inch Nails, Trent Reznor, şi promovat de casa de discuri a acestuia, Nothing Records.

Într-o primă fază discul a fost produs de Roli Mosimann în Miami, dar trupa n-a fost mulţumită de rezultatul final, iar Reznor a apărut ca o gură aer proaspăt şi a dat trupei şi sound-ului zvâcul necesar. Practic albumul a fost reînregistrat sub bagheta liderului Nine Inch Nails la Record Plant în Los Angeles, ajutaţii fiind şi de clăparul lui trupei lui Reznor, Sara Lee Lucas, pentru părţile unde s-a folosit drum-machine.

În timpul înregistrărilor, Manson l-a dat afară pe chitaristul Gidget Gein, ale cărui probleme cu drogurile afectuau bunul mers al înregistrărilor. Chitaristul Daisy Berkowitz a reînregistrat piesele cu basistul Twiggy Ramirez, care şi-a adus un amort foarte important în compoziţia pieselor până în 2002, când a părăsit trupa, după turneul de promovare al albumului Holy Wood (In the Shadows of the Valley of Death). Ramirez a revenit în grup în 2008 ca membru cu drepturi de pline.

Chiar dacă lumea la acea vreme avea să-l compare pe Manson cu White Zombie, Alice Cooper sau Revolting Cocks, Portrait of an American Family a reuşit să-i aducă acestuia un număr foarte mare de fani care purtau cu mândrie tricourile cu noul figura noului metal mesia sub care stătea scris God of Fuck.

Single-urile Get Your Gunn, Lunchbox şi Dope Hat au făcut ca albumul să se vândă într-un număr surprinzător de mare pentru un debut, încât a câştigat aurul.

Numele albumului, Portrait of an American Family, i s-a părut cum nu se poate mai potrivit lui Marilyn Manson, pentru că reprezintă cel mai bine ideea temelor pieselor de pe disc.

Cake and Sodomy reflectă cel mai bine ipocrizia politicienilor, decadenţa televiziunilor şi lăcomia liderilor religioşi.

Lunchbox este povestea unui adolescent care recurge la represalii împotriva agresorilor care îi făcau zile amare zilnic la şcoală.

Iar Get Your Gunn spune povestea lui David Gunn, un puternic susţinător pro-avorturi, care a fost ucis de un activist pro-life.

Misery Machine face referire la celebrul show TV Scooby-Doo, care l-a fascinat pe Manson în adolescenţa sa, iar piesa Wrapped in Plastic a fost influenţată de serialul lui David Lynch, Twin Peaks.

Cel mai semnificant aspect rămâne însă prietenia lui Manson cu Reznor, fapt care, doi ani mai târziu, a dus la realizarea unuia din cele mai importante albume rock ale anilor 90, Antichrist Superstar.


Sursă: Loudwire



 

Share pe Facebook