KOOL WTF HIP

În urmă cu 25 ani Rob Halford a fost vocalistul Black Sabbath în două concerte

"Nu voi cânta în deschiderea clovnului!" Dio

În toamna anului 1992, deşi cariera lui Ozzy Osbourne este pe un teren ascendent graţie succesului albumului No More Tears, acesta a anunţat că se retrage din viaţa muzicală.

În acest sens a vrut să dea două ultime concerte, pe 14 şi pe 15 noiembrie, ambele în Costa Mesa, California şi i-a invitat pe foştii săi colegi de la Black Sabbath să cânte în deschidere. Dar lucrurile n-aveau să meargă conform planurilor.

Propunerea iniţială a sunat foarte bine pentru Ozzy şi chiar pentru chitaristul Black Sabbath, Tony Iommi, dar în niciun caz pentru vocalistul trupei de la acea vreme, Ronnie James Dio.

"Nu am să fac asta. Nu voi cânta în deschiderea clovnului!", ar fi declarat acesta conform autobiografiei lui Iommi, Iron Man. Prin urmare, Dio şi-a făcut bagajul şi a părăsit trupa, lăsându-l pe Iommi să găsească o altă soluţie.

Şi aici intră în scenă concetăţeanul membrilor Black Sabbath din Birmingham, Anglia, Rob Halford. Acesta tocmai părăsise Judas Priest şi a acceptat bucuros propunerea lui Iommi şi, după cum puteţi vedea mai jos, şi-a făcut foarte bine treaba. Deloc surprinzător, Halford l-a mai înlocuit odată pe Ozzy în 2004, când vocalistul Black Sabbath fusese bolnav.

Anunţata retragerea a lui Ozzy Osbourne a fost de scurtă durată. Fusese la acea vreme diagnosticat cu scleroză multiplă, dar a fost o eroare medicală. Realitatea e că Ozzy a avut o afecţiune genetică numită sindromul Parkin, care prezintă cam aceleaşi simptome. Prin urmare, Ozzy a revenit în 1995 magistralul album, Ozzmosis.

Sursă: Ultimate Classic Rock

Share pe Facebook