KOOL WTF HIP

Istoria bogată a arestărilor lui Jim Morrison

Numărul record de arestări subliniază foarte limpede personalitatea anti-establishment şi autodistructivă a vocalistului The Doors

Statulul de rock star şi amprenta pe care Jim Morrison a lăsat-o în istoria muzicii rock este de decombătut. Dar dincolo de calităţile vocale şi forţa versurilor The Doors, imaginea de bad-boy a lui Morrison este una căt se poate de reală. Nu că ceilalţi membrii ai trupei n-au mai călcat în afara legii, doar că n-au fost niciodată prinşi, excepţie făcând doar John Densmore, care a fost arestat în 2001 când a protestat împotriva unor despăduririlor din Bose-Cascade.

Aruncând o privire mai atentă la rolul distructiv pe care alcoolul l-a jucat în scurta viaţă a lui Jim Morisson, povestea acestuia este chiar una tragică. Numărul record de arestări subliniază foarte limpede personalitatea anti-establishment şi autodistructivă a vocalistului The Doors.

28 septembrie 1963 - arestat pentru tulburarea liniştii publice



După ce a îngurgitat câteva sticle de vin, Morrison a fost arestat de poliţie pentru că în timpul unui meci de fotbal care avea loc în cadrul Universităţii de stat din Florida a început să harţuiască jucătorii şi publicul cu înjurii. Se pare că în plin scandal, Morrison furase şi o umblelă, iar în timpul intervenţiei forţelor de ordine, acesta a reuşit că ia şi casca unui poliţist.

23 ianuarie 1966 - arestat pentru agresiune sexuală



A doua arestare a lui Morrison a avut lor după ce în timpul unei excursii cu un grup de prieteni, unul dintre ei, pe numele său Phil O'Leno,a fost dat dispărut. La întoarcere vocalistul The Doors s-a lăudat că l-a ucis pe acesta şi l-a îngropat în deşert. Tatăl lui O'Leno a urmărit investigaţia poliţiei care a scos la lumină faptul că Morrison a sărutat o fată de doar 14 ani, fără permisiunea ei, la începutul excursiei. Acesta a fost arestat pentru agresiune sexuală şi interogat pentru dispariţia lui Phil O'Leno. Acuzaţiile au fost retrase când O'Leno a reapărut viu şi nevătămat.

10 decembrie 1967 - arestat pentru incitare la violenţă şi obscenitate publică



Incidentul s-a întâmplat în timpul unui concert pe care The Doors l-a avut în New Haven, Connecticut, când trupa cânta piesa Back Man Door.

Clăparul Ray Manzarek a povestit că înaintea concertului Jim Morrison şi o femeie se iubeau într-o cabină de duş în backstage, un poliţist i-a văzut şi le-a zis să plece. Morrison a refuzat şi a sărit la bătaie, evenimentul consumându-se repede pentru că poliţistul şi-a cerut scuze când a aflat despre cine e vorba. În timpul concertului însă, Morrison l-a jignit pe poliţist cu afirmaţii de genul "un om mic şi albastru cu chipul albastru" şi "porc mic şi albastru", avertizând publicul că urmează să fie şi ei victimele forţelor de ordine. Poliţia l-a arestat pe Morrison direct de pe scenă, acuzându-l de incitare la violenţă şi obscenitate publică, acesta folosit de câte ori celebrul cuvânt care începe cu "F".

28 ianuarie 1968 - arestat pentru consum de alcool în public



Aflându-se într-o excursie la Las Vegas cu scriitorul Robert Grover, Morrison fuma o tigară care avea forma unui joint, ceea ce l-a făcut pe unul din bodyguarzii de acolo să-i dea afară pe cei doi. Bineînţeles că a ieşit cu scandal şi Morrison şi Grover au fost arestaţi pentru tulburarea liniştii publice. Le secţie cei doi au fost dezbrăcaţi şi stropiţi cu furtunul, pentru că Morrison nu putea să se oprească să înjure poliţiştii. Din fericire, iubita lui Grover a avut bani să-i scoată pe cei doi pe cauţiune.

1 martie 1969 - arestat pentru comportament indecent în public, profanare publică, consum de alcool în public şi indecenţă



The Doors tocmai lansase albumul The Soft Parade şi se bucura de succesul single-ului Touch Me. În timpul unui cocnert pe care trupa îl avea în Florida, Morrison a oprit trupa din cântat şi s-a apucat să ţină publicului un discurs despre iubire şi ură. La un moment dat, cineva din public a aruncat cu şampanie pe el. Atunci Morrison şi-a scos cămaşa de pe el, a băgat-o între picioare şi a început să simuleze masturbarea.

Promoterul concertului, Ken Collier a încheiat repede concertul, pentru că publicul începuse să devină ostil. Un mandat de arestare a fost emis pentru arestarea lui Morrison, acesta predându-se o lună mai târziu. Morrison a fost găsit vinovat dep eschibiţionism, profanare publică, comportament indecent şi tulburarea liniştii publice. Procesul nu a fost dus până la capăt, vocalistul The Doors decenând între timp. Câţiva ani mai târziu, fostul guvernator al Floridei, Charlie Christ l-a graţiat pe Morrison, susţinând că se îndoieşte că acuzele sunt reale.

4 august 1970 - arestat pentru suspiciunea de a fi băut în public



Ultima arestare a lui Jim Morrison, înainte de moartea sa din 3 iulie 1971, a avut loc în Los Angeles. După o noape de beţie, acesta a adormit în pridvorul casei lui Elenor Brough. Aceasta l-a găsit pe Morrison dimineaţa dormind buştean şi chemat poliţia, după ce a încercat fără succes să-l trezească. Acesta a fost eliberat după ce a plătit o cauţiune de 25$.

Sursă: Ultimate Classic Rock

Share pe Facebook