KOOL WTF HIP

Liderul Metallica, James Hetfield, a vorbit despre compromisurile muzicale pe care le-a făcut

"Dacă m-aş gândi că e nevoie de un mic compromis pentru integritatea întregii trupe, l-aş face fără regrete"

Albumele Metallica de la mijlocul anilor 90, Load şi Reload au fost mereu controversate pentru fanii înrăiţi ai trupei. Într-un interviu acordat publicaţiei Clash, James Hetfield a recunoscut că nu s-a implicat 100% în realizarea acestora.

Cele mai dese critici au fost că pe aceste două albume există destul de multe piese care par a fi fost făcute întocmai pentru a avea succes comercial.

"Întotdeauna a trebuit să există un soi de compromis, mai ales când vorbim de o trupă din care fac parte patru oameni. Am convingerea că aceste compromisuri au existat, perioada albumelor Load şi Reload în care nu m-am împlicat 100% a fost fiind unul dintre ele. N-au fost compromisuri în proporţie de 100%, dar de existat, acestea au existat. Nu am ce să regret, la vremea aceea mi s-a părut cel mai corect lucru care trebuie făcut. Mai mult, dacă m-aş gândi că e nevoie de un mic compromis pentru integritatea întregii trupe, l-aş face fără regrete" a declarat Hetfield.

"Prin urmare, orice ar însemna mainstream, cred că noi am fost foarte oneşti şi deschişi cu ceea ce vrem şi ce nu vrem. Ştii, e party-ul nostru. Orice este invitat. Orice poate fi parte din aventura noastră, iar dacă de la un moment dat nu-ţi mai place, poţi să te retragi. Sper că întotdeauna vor fi cineva care se va entuziasma în ceea ce priveşte creativitatea."

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook