KOOL WTF HIP

Povestea albumului Guns N' Roses, "The Spaghetti Incident?"

Discul conţine o piesă a criminalului Charles Manson

The Spaghetti Incident? este până în momentul de faţă ultimul album apărut alături de membri fondatori, chitaristul Slash şi basistul Duff McKagan.

Apărut în 23 noiembrie 1993, acesta este un album de coveruri, printre care găsim piesele trupelor The Damned, U.K.Subs, Now York Dolls, Misfits, The Professionals, The Stooges, Johnny Thunders sau Nazareth.

Surprizele discului sunt Since I Don't Have You, piesa trupei doo-wop The Skyliners, un potpuriu T.Rex Buick Makane - Soundgarden Big Dumb Sex şi ultimul cântec ascuns pe album care este un cover după o piesă scrisă de criminalul Charles Manson, Look at Your Game, Girl.

Trupa a mai avut în mânecă şi A Beer and a Cigarette a celor de la Hanoi Rocks şi The Stooges, Down on the Street, dar acestea n-au mai apărut niciodată.

Toate piesele au fost înregistrate în timpul sesiunilor din studio ale albumului Use Your Illusion şi trebuiau să intre pe acest disc. Acest fapt nu s-a mai întâmplat când s-a decis ca Use Your Illusion fie doar un dublu album.

Produs de Mike Clink, The Spaghetti Incident? a debutat pe locul 4 în Billboard, s-a vândut înaproximativ 190 mii copii şi, pe 26 ianuarie, a fost certificat cu platină.

Cea mai mare problemă a acestui album a fost piesa ascunsă care încheie discul, Look at Your Game, Girl. Piesa a fost scrisă de criminalul Charles Manson în 1967, prin urmare acesta ar fi trebuit să primească nişte bani din drepturile de autor.

Slash declara la acea vreme pentru L.A. Times că prezenţa piesei pe album este "dovada umorului negru şi inocent" al membrilor trupei şi a mai adăugat că aceasta va fi scoasă de pe disc, când acesta se va reedita şi că încasările din drepturile de autor vor fi donate lui Bartek Frykowski, fiul lui Wojciech Frykowski, una din victimele lui Charles Manson.

Axl a avut altă variantă şi anume că de aceşti bani va beneficia The Doris Tate Crime Victims Bureau. Cert este că piesa nu a fost niciodată scoasă de pe nicio copie reeditată a acestuia.

Cât despre titlul albumului, se pare că acesta vine de la un pariu absolut scabros pe care Tommy Lee şi Nikki Sixx de la Mötley Crüe l-au făcut şi care a inclus o fană a trupei, care a vomitat spaghetele mâncare în timpul unui sex oral.

Sursă: Loudwire

Share pe Facebook