KOOL WTF HIP

Queen a scris o piesă despre o frumoasă poveste de amor dintre un bărbat şi maşina lui

"I'm In Love With My Car (About, Well, A Car)"

Nu sunt puţine piesele care sunt pline de ambiguitate, în care te intrebi ce a vrut de fapt să spună autorul, care o fi mesajul, ce ciuperci a consumat s.a.m.d.

Alte piese însă nu lasă loc de echivoc.

Queen, de exemplu, a lansat o piesă de dragoste pentru maşini, al cărui titlul nu lasă loc de confuzii. Se numeşte I'm In Love With My Car şi a fost compusă în întregime de toboşarul Roger Taylor.

Versuri precum "The machine of a dream, such a clean machine / With the pistons a pumpin', and the hubcaps all gleam" sunt mai presus de orice îndoială şi ung sufletul oricărui pasionat de maşini, de zgomotul motorului, sau de al uşilor când se închid, de miros sau de finizaje.

Singura metaforă a piesei este personificarea ei într-o femeie: "Told my girl I'll have to forget her".

Spre diferenţă însă de o femeie, maşina nu te judecă şi îţi respinge iubirea doar dacă nu-i faci plinul. Prin urmare este absolut justificată dorinţa masculului de a o prefera în schimbul oricărei prezenţe umane, chiar dacă achiziţionarea unei maşini nu era chiar ieftină nici în anii 70, când a fost scrisă piesa.

"Rather buy me a new carburetor / So she made tracks, saying this is the end now / Cars don't talk back, they're just four-wheeled friends now."

Share pe Facebook