KOOL WTF HIP

Teoria conspiraţiei conform căreia adevăratul Paul McCartney a murit în 1966

Indicii pe coperţile albumelor The Beatles

Cine este pasionat de The Beatles cunoaşte cu siguranţă celebra teorie a conspiraţiei conform căreia adevăratul Paul McCartney a murit în 1966 şi că cel de azi este de fapt unul care îi seamănă foarte bine.

Conform publicaţiei WorldNewsDailyReport, bateristul The Beatles, Ringo Starr, ar fi admis într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Hollywood Inquirer în 2015 la luxoasa sa reşedintă din California, că adevăratul Paul McCartney a murit într-un accident de maşină pe 9 noiembrie 1966, iar acesta a fost înlocuit de un bărbat numit William Shears Campbell, care a fost câştigătorul unui concurs pe care trupa l-ar fi organizat incognito la acea vreme şi care s-a întâmplat să semene foarte bine şi să aibă şi acelaşi tip de personalitate jovială întocmai ca a adevăratului McCartney.

"Când Paul a murit, ne-am panicat cu toţii", ar fi declarat Ringo. "Nu ştiam ce urma să facem, iar Brian Epstein, managerul nostru, ne-a sugerat să-l angajăm Billy Shears ca o soluţie temporară. Ar fi trebuit să fie colegul nostru pentru o săptămână sau două, dar nimeni nu s-a prins de schimbare la acea vreme, prin urmare am continuat să cântăm împreună. Billy s-a dovedit a fi un bun muzician şi şi-a dovedit capacitatea de a fi aproape la fel de bun ca Paul. Singura problemă a fost că n-a reuşit să se înţeleagă deloc cu John (Lennon n.a.)."

Starr susţine că The Beatles a avut mai multe mesaje ascunse de-a lungul anilor pentru a pregătii publicul pentru adevăr. Acesta declară că albumul Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band este plin de indicii privind moartea lui Paul.

"Am vrut să spunem lumii adevărul, dar ne-am temut de ce reacţie am fi putut provoca. Am considerat că întreaga planetă o să ne urască pentru minciunile pe care le-am spus şi am preferat să aruncam indicii în acest sens. Când au apărut primele zvonuri în acest sens, în trupă au apărut mari tensiuni, am început să ne certăm între noi şi John a decis să părăsească trupa."

Conform WorldNewsDailyReport, Ringo Starr s-a decis în final să spună adevărul, temându-se c-ar fi plecat cu adevărul pe lumea cealaltă. La vârsta de 74 ani, este singurul supravieţuitor The Beatles, în afară de cel care în zilele noastre poartă numele de Paul McCartney.

Zvonurile privind moartea lui McCartney au apărut cu mai mult de 45 ani în urmă, însă au fost în permanenţă negate de membrii trupei şi de apropiaţii acestora.

În septembrie 1969, câţiva studenţi americani au publicat o serie de articole privind indiciile date de The Beatles prin versuri şi coperţi de album privind moartea lui McCartney, devenit foarte repede un fenomen internaţional. Zvonurile au mai scăzut în intensitate după ce acesta a acordat un interviu publicaţiei Life în noiembrie 1969.

Atât Lennon, cât şi McCartney au făcut ulterior referire la aceste zvonuri, Lennon catalogându-i drept "freaks" pe cei care au răspândit zvonul în piesa sa, How Do You Sleep?, din 1971, iar McCartney a parodiat toată această conspiraţie în 1993 întitulându-şi un album Paul Is Live, făcând practic băşcălie de indiciile morţii sale de pe coperta discului The Abbey Road unde apare desculţ.

 



De curând McCartney a înregistrat partituri de bas pentru noul album al lui Ringo Starr, Give More Love, care urmează să apară pe 15 septembrie.

Sursă: WorldNewsDailyReport

Share pe Facebook