KOOL WTF HIP

Ziua în care a murit Sid Vicious

Se pare că mama sa a fost aceea care i-a preparat doza fatală de heroină

Pe 2 februarie 1979, basistul Sex Pistols, Sid Vicious, a fost găsit mort. Avea doar 21 ani.

Dincolo de faptul că nu prea avea nicio treabă cu cântatul la vreun instrument, Sid, pe numele său real John Simon Ritchie, devenea basistul Sex Pistols în 1977, înlocuindu-l pe Glen Matlock care a fost dat afară din trupă pe motiv că-i plăcea The Beatles.

În octombrie 1978, Sid Vicious a fost acuzat de uciderea iubitei sale, Nancy Spungen. A fost închis şi eliberat pe cauţiune, suma fiind stabilită la 50.000 $, aceasta fiind parţial plătită de Richard Bradson, patronul casei de discuri unde trupa a lansat Nevermind the Bollocks..., şi de Mick Jagger, care a declarat recent că a preferat atunci să rămână anonim.

S-a speculat la acea vreme că uciderea lui Spungen ar fi fost parte dintr-un pact sinucigaş pe care cuplul îl stabilise.

Practic, la doar 21 ani, Sid se confrunta cu acuzaţii de crimă, dependenţă de droguri şi o presiune din partea mass-media. După eliberare problemele sale au continuat. A fost arestat din nou în decembrie 78 pentru agresiune, de această dată cauţiunea de eliberare fiind plătită de mama sa, Anne Beverley, care locuia la New York şi care, de asemenea, era dependentă de droguri.

Deşi reuşise să se ţină departe de heroină cam 3 luni de zile, necesitatea organismului s-a dovedit prea puternică pentru Sid. Se pare că a rugat-o pe mama sa să-i prepare o doză, aceasta dovedindu-se a-i fi fatală. A doua zi dimineaţă Sid era mort.

Anne Beverley, mama lui Sid, s-a sinucis în 1996.

"Simt durere şi tristeţe când mă gândesc la Sid. Chiar am ţinut mult la el. Mi-am pierdut un prieten şi n-am putut face nimic pentru el. Eram mult prea tânăr şi eu. De câte ori mă gândesc la acele vremuri, mă întreb dacă aş fi putut face totuşi ceva. Vicious, sărmanul de el" a declarat vocalistul trupei, John Lydon.

Sursă: Ultimate Classic Rock

Share pe Facebook