KOOL WTF HIP

20 de poveşti despre The Clash pe care probabil nu le ştii

Azi, 21 august 2017, Joe Strummer ar fi împlinit 65 ani

Joe Strummer, liderul The Clash, ar fi împlinit azi 65 ani. Pe 22 decembrie 2002, acesta ne-a părăsit în urma unui atac de cord.

În memoria sa, am aşternut mai joi 20 de momente pe care lumea le ştie mai puţin despre Strummer şi trupa sa:

01. Cele mai multe piese din albumele de debut The Clash au fost scrise la etajul 18 dintr-o clădire din London’s Harrow Rd. Apartamentul aparţinuse bunicii chitaristului Mick Jones şi se transforma adesea într-o mică lasă de concerte pentru trupă.

02. În timpul filmărilot clipului piesei Bankrobber, Baker şi Johnny Green, care erau doi roadies ai trupei au înscenat o spargere de bancă în sudul Londrei. Au fost opriţi de poliţie şi luaţi la întrebări, aceştia crezănd că momentul înscenat este unul real.

03. Primul concert The Clash în Belfast a fost oprit de poliţie, ca să fie treaba, treabă şi punk-ul...punk.

04. Should I Stay Or Should I Go a fost scrisă de Mick Jones şi este despre cântăreaţa americană Ellen Foley, care e asigurat backing vocals pentru albumul Meatloaf, Bat Out Of Hell.

05. Mick Jones a încercat să-l înveţe pe Paul Simonon să cânte la chitară, ceea ce a fost destul de complicat, acesta fiind şi motivul pentru care cel din urmă a preferat să fie basist. Se descurca mult mai uşor cu doar patru corzi, în loc de şase.

06. Membrii The Clash n-au fost mereu nişte combativi punk. Pe când trupa era încă la începuturile sale, Mick Jones şi Paul Simonon costumizau tapiţerii pentru maşinile conduse de femei.

07. La sfârşitul anilor 70, managerul trupei, Bernie Rhodes a încercat să-l înlocuiască pe Mick Jones cu chitaristul Sex Pistols, Steve Jones.

08. Joe Strummer s-a născut în Ankara, Turcia, iar tatăl său a fost soldat în armată.

09. În apărarea lor privind repuţia de punkişti violenţi la vremea aceea, Joe Strummer a declarat într-un interviu în Statele Unite că cei care aruncă cu sticle la concerte sunt nişte fătălăi.

10. În 1977 membrii trupei au fost arestaţi pentru delicte destul de bizare, de pilda, Strummer şi bateristul "Topper" Headon au fost arestaţi pentru c-au furat feţele de perne dintr-un hotel din New Castle.

11. Adevăratul nume a lui Strummer este John Mellor. Al lui Mick Jones...chiar Mick Jones.

12. Casa de discuri americană, CBS, a hotărât că muzica trupei nu prea se potriveşte la radiourile din America, motiv pentru care n-au vrut să le producă discurile. Acesta a fost motivul pentru care albumele The Clash au beneficiat de cele mai mari importuri la acea vreme în Statele Unite.

13. Strummer a regizat odată un film numit Cops & Robbers, în rolurile principale jucând Mick, Paul şi fotograful trupei, Pennie Smith.

14. Ian Dury şi colegii săi de la The Blockheads s-au îmbrăcat odată în poliţişti şi au intrat brusc în studioul de înregistrări The Clash, făcându-i pe aceştia să fugă, iar pe Mick Jones să-şi arunce toate drogurile la toaletă.

15. Pe când era doar un şcolar, adolescentul Joe Strummer are un mare pasionat colecţionar de timbre.

16. The Clash a audiat nu mai puţin de 204 toboşari, înainte să se hotărască să-l păstreze pe Nicky ‘Topper’ Headon.

17. British Telecom au vrut să le folosească piesa London Calling pentru o campanie publicitară. Au fost trimişi la plimbare.

18. Una din pesele preferate ale lui Joe Strummer este Gloria a lui Van Morrison.

19. Fostul vocalist The Pogues, Shane MacGowan a fost muşcat de ureche într-o bătaie la unul din concertele The Clash.

20. Strummer a alergat la două maratoane, unul la de Paris, altul de la Londra.

Sursă: NME

Share pe Facebook