KOOL WTF HIP

În zilele noastre o trupă precum Sex Pistols ar fi sugrumată în faşă de social media

Când piesa "God Save The Queen" a apărut a fost un moment cheie în istoria muzicii în care rock-starurile încă mai puteau şoca opinia publică

Au trecut patru decenii de când Sex Pistols avea să vină cu imnul lor anti-establishment, God Save The Queen, creând astfe un moment unic în istoria muzicii.

La vremea aceea piesa avea să creeze mare deranj, aceasta fiind lansată într-un moment în care Anglia se pregătea să celebreze Jubileul de Argint al Reginei.

Bineînţeles, erau alte vremuri în 1977, iar lumea părea să fie mult mai sensibilă la mesaje ofensive. Existau doar trei televiziuni, iar internetul nu apăruse.

În fine, ideea e că dacă Sex Pistols ar fi o trupă nouă şi ar încerca acelaşi lucru acum, spune criticul muzical David Hepworth, ar fi imediat înfrânată de social media.

"Unul din motivele pentru care nu mai putem spune că avem azi rock-star-uri autentice , este că ce-i existenţi pierd mult prea mult timp cerându-şi scuze pentru ce fac. Toată lumea îşi cere scuze pentru orice", a subliniat Hepworth.

"Dacă am avea un Johnny Rotten al zilelor noastre, cred c-ar fi foarte dificil să spună ce are de spus. Mesajul ar deveni foarte difuz în social media, ar părea de neconceput şi foarte repede o astfel de trupă ar fi forţată de opinia publică să-şi ceară scuze. E o lume total diferită."

În 1977, în ziua celebrării Jubileului Reginei, managerul Sex Pistols, Malcolm McLaren ne-a arătat cum se pune la cale un moment de rebeliune. A închiriat o barcă, plătită de Richard Branson, patronul Virgin Records, unde Sex Pistols a căntat live God Save The Queen, plimbându-se în Londra pe Tamisa.

Ce a urmat a fost previzibil. Ambarcaţiunea a fost urmărită de poliţie, membrii trupei s-au apărat aruncând cu cutii de bere, a ieşit şi o mică încăierare, iar când au ajuns la mal, au fost arestaţi.

Fotograful Dennis Morris a fost de faţă şi a fost martor la toată grozăvia: "Nu a înţeles nimeni ce se întâmplă şi deodată a apărut poliţia care ne spunea să ne oprim."


La momentul apariţiei, albumul Nevermind The Bolloks, Here Comes ...The Sex Pistols, nu a avut încăsări mai mari de 6000 £.

Nick Collins, un mare pasionat de punk şi patronul casei de discuri All Ages Records îşi aminteşte impactul năucitor pe care acest album la avut la acea vreme:

Când a apărut, nu mulţi au fost interesaţi ce acest album, dar în timp a devenit cel mai important disc punk. Iar trupa este Beatles-ul punk-rockului.

Sursă: News.Sky.com

Share pe Facebook