KOOL WTF HIP

Cele mai bune 10 piese despre droguri

Queens Of The Stone Age, Black Sabbath, Ramones, Alice In Chains sunt doar câteva din trupele care au dedicat piese consumului de droguri

Drogurile sunt rele. Nu le recomandăm. Pe de altă parte, toţi ştim pe cineva, care ştie pe cineva care poate să facă rost de un gram de marijuana, care, fie vorba între noi, este infinit mai puţin dăunător decât alcoolul.

Mai jos găsim 10 din cele mai izbutite piese care fac referinţe şi care, cu siguranţă, au fost scrise în urma unor experienţe cu diferite substanţe

Queens Of The Stone Age – Feel Good Hit Of The Summer

În timp ce mulţi muzicieni o dau de după vişin când vine vorba de droguri, Queens Of The Stone Age sunt mai presus de orice îndoială în piesa care deschide albumulul Rated R. Versurile precum “Nicotine, Valium, Vicodin, marijuana, ecstasy and alcohol” vorbesc şi ele de la sine, iar în refren găsim cuvântul “cocaine”. Rob Halford, vocalistul Judas Priest, care face backing vocals pe refrenul piesei, a fost auzit odată spunând despre aceasta" Ah, un cocktail rock 'n' roll. Cunoaştem"



Black Sabbath – Snowblind

Ai putea spune că vorbim despre un peisaj mirific de iarnă. Treaba e că nu este vorba tocmai de zăpadă, ci de..."zăpadă". Conform celor declarate de chitaristul Tony Iommi, jumătate din bugetul alocat pentru înregistrarea albumului Vol.4 s-a dus pe cocaină, care, ce-i drept, la acea vreme era una din cele mai pure.



Hawkwind - Motorhead

Este deja celebră povestea piesei care avea să dea numele uneia din cele mai influente trupe rock din lume. Motorhead este un slang care descrie starea unui individ care tocmai a consumat o doză serioasă de speed.

Piesa a fost scrisă de către Lemmy în balconul unei camere a hotelului Hyatt din Los Angeles înainte de răsăritul soarelui, după un party.



The Dwarves – Free Cocaine

Fără niciun echivoc, aici băieţii de la The Dwarves îşi fac cunoscută intenţia de a participa la un marş "columbian". "The best things in life are free/And if they're free why don't you give them to me?

Zeke – Let's Get Drugs

Hey, he's acting weird, it must be drugs”, aşa începe această odă dedicată amphetaminei de trupei din Seattle, Zeke. Noi găsim că una din cele mai bune lucruri care se pot spune despre această piesă este că dorează doar 52 secunde. Simplu şi eficient!



King Prawn – Smoke Some Shit

Ska-punkerilor londonezi, King Prawn, nu prea pare să dea multe parale pe eternele dezbateri de legalizare a marijuanei. Pentru ei lucrurile par limpezi: ilegal sau nu, oricine va degusta nişte "iarbă": “Realise, illegal or legit/The whole world's still gonna take a hit.”



Clutch – Spacegrass

Acum, că o trupă precum Clutch este cunoscută ca fiind una de stoner rock, ar fi şi caraghios să-ţi imaginezi că în piesă este vorba despre cum ţi-a fugit gazonul din curte. Deşi n-ar fi exclus, la o adică.



Ramones – Now I Wanna Sniff Some Glue

Cunoaşteţi genul ală de punkişti gălăgioşi de Vama Veche care, cu pupilele dilatate în permanenţă, cerşesc bani pe "Magheru" lângă clătite? Ei bine, piesa asta este pentru ei. Când n-ai un chior în buzunar de un gram de iarba, te mulţumeşti şi cu nişte lipici de la librărie de tras pe nară. Amuzantă a fost şi declaraţia basistului Dee Dee Ramone despre această piesă: "Sper că lumea nu crede că ne drogăm cu lipici. N-am mai făcut asta de când aveam 8 ani".



Alice In Chains – Sickman

Râdem, glumim, ne mai "hăhăim" de la un joint, însă ne place să credem că e limpede pentru toată lumea că orice abuz, de orice drog poate avea urmări nu tocmai dorite. Unul dintre cele mai cumplite droguri, care bagă la propriu consumatorii în pământ este heroina. I-am văzut efectele dezatruoase şi în Trainspotting, şi în Requiem for a Dream şi în viaţa reală, majoritatea vocaliştilor curentului grunge, morţi toţi acum, cu excepţia lui Eddie Vedder de la Pearl Jam, au fost consumatori de heroină.

Versurile “What's the difference, I'll die/In the sick world of mine” au fost devastator profetice pentru vocalistul Alice In Chains, Layne Staley, în piesa Sickman. Nu este singura piesă de pe magistralul album Dirt, care a vorbit despre consumul de droguri. După ce a fost găsit mort de supradoză în casa sa, raportul legist a confirmat că vocalistul avea doar 39 kg.



The Wildhearts – Sick Of Drugs

Nu puţine sunt piesele care sună brici, chiar dacă vorbesc de consumul de droguri. Acesta însă vine la pachet şi cu un preţ greu de plătit, care nu este numai unui financiar. Este şi cazul basistului The Wildehearts, Danny McCormack, care a dus lupte grele cu dependenţa de heroină. A petrecut mai mult de o lună într-un spital de boli nervoase după ce un trip cu acid a mers prost. Îngrijorator!


Sursă: TeamRock

Share pe Facebook