KOOL WTF HIP

Black Sabbath, istoria piese Iron Man

Trupa infirmă faptul că piesa a fost inspirată din benzile desenate Marvel.

Super eroul lui Marvel a apărut în 63, însă în 70, când Geezer Butler a scris versurile, nu auzise de Iron Man.

Părinţii mei nu mă lăsau să citesc benzi desenate americane când eram copil ", spune el .

" Am ştiut despre existenţa lui Batman şi a lui Superman, dar cam atât”.

Ideea care a dus la apariţia piesei a venit de la Ozzy Osbourne .

Nu-mi amintesc exact ce a spus Ozzy , dar a fost ceva de genul : De ce să nu facem un cântec numit Iron Man , sau poate Iron Bloke. Asta m-a făcut să mă gândesc la o bucată de metal şi la punerea poveştii într-un context science - fiction . Restul a venit de la sine" povesteşte basistul Black Sabbath.

Mai exact în piesă este vorba despre un om care călătoreşte în viitor şi este martorul apocalipsei. Incapabil să vorbească oamenilor despre pericolul iminent care îi paşte, este ajuge să fie batjocorit de semenii săi. Furios şi cu sufletul amar, începe el însuşi să provoace efecte devastatoare pentru a-i avertiza pe aceştia şi astfel devine un personaj negativ.

La acea vreme eram foarte pasionat de science-fiction. Amintiţi-vă că era perioada în care primul om mersese pe lună. Multe din versurile scrise de mine au fost inspirate din science fiction” continuă Butler.

Am fost fascinat de ce s-ar putea întâmpla unui om care se transforma brusc într-o fiinţă de metal. Are creier uman şi vrea să facă ce e corect, dar în cele din urmă, pentru că suferă cumplit în urma tratamentului oamenilor, îl face să ia măsuri extreme. E aproape un strigăt de ajutor

De asemenea, toboşarul Bill Ward spune că Iron Man a fost o adevărată provocare pentru el.

Dealungul anilor Iron Man a devenit una din cele mai importante piese din catalogul trupei, piesă despre care Butler susţine că este însăşi esenţa Black Sabbath.

În 2008 piesa a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume, bazat pe povestea benzilor desenate de Marvel.

În 71, piesa a fost extrasă pe single în Statele Unite şi a ocupat locul 52, însă în Marea Britanie nu a avut nici un impact.

Cred c-am lucrat foarte bine la acea vreme, în contextul acelui album. N-am crezut atunci că piesa poate să aibă aşa un mare impact dealungul anilor, dar asta face parte din frumuseţea lucrurilor care se întamplă cu Black Sabbath” a concis Bill Ward.

Sursa: Teamrock

Share pe Facebook