KOOL WTF HIP

Veştile proaste se ţin scai de numele Marilyn Manson: a murit chitaristul Daisy Berkowitz

"Nu voi uita niciodată vremurile bune petrecute împreună" Marilyn Manson

Daisy Berkowitz, pe numele său real, Scott Putesky, fost chitarist şi membru fondator al trupei Marilyn Manson, a murit la doar 49 ani în urma unui cancer la colon.

Putesky şi Brian Warner, numele real al lui Marilyn Manson, s-au întâlnit în Ft. Lauderdale, Florida în 1989 şi au format trupa Marilyn Manson & The Spooky Kids, unde acesta a cântat la chitară, bas şi drum machine. De asemenea, tot el l-a învăţat pe Warner, care şi-a transformat numele trupei în propriul nume de scenă, toate secretele unui muzician complex, respectiv cum să cânte cu vocea, cum să înregistreze şi să mixeze piesele.

Astfel, Marilyn Manson & The Spooky Kids, au înregistrat primul disc al trupei în 1993, The Manson Family Album, care, în urma colaborării cu Trent Reznor, s-a transformat în Portrait of an American Family şi a apărut în 1994. Tot împreună, în următorul an au scos pe piaţă EP-ul Smells Like Children.

În urma neînţelegilor cu Manson, Berkowitz a părăsit trupa în 1996, în timpul înregistrărilor albumului Antichrist Superstar. Numele său apare însă în calitate de compozitor pe piesele Irresponsible Hate Anthem şi Man That You Fear.

După încetarea colaborării cu Marilyn Manson, Putesky a cântat sub SMP. Unul din concertele notabile în care a apărut s-a întâmplat în 1998, alături de trupa feminină, Jack Off Jill, din care face parte şi Jessicka Addams, care l-a acuzat recent pe basistul lui Marilyn Manson, Twiggy Ramirez, de viol. De asemenea, numele Scott Putesky apare şi pe EP-ul fetelor din 1998, Covetous Creature.



În 1999, Berkowitz l-a dat în judecată pe Marilyn Manson pentru drepturi de autor neplătite în urma aportului său pe albumul Antichrist Superstar. În urma procesului câştigat, acesta a fost plătit şi pentru alte 21 de piese din perioada Marilyn Manson & the Spooky Kids care n-au văzut lumina zilei decât târziu, în 2014, pe compilaţia Lunch Boxes & Choklit Cows.

"Am făcut o muzică extraordinară împreună cu Scott Putesky. Am avut divergenţe de opinii de-a lungul anilor, dar nu voi uita niciodată vremurile bune petrecute împreună", a declarat Marilyn Manson.



Sursă: Consequenceofsound

Share pe Facebook